BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hotelldramaet fortsetter for Alcatel

Hotellkjeden ITT Corp. har nå solgt alle sine aksjer i franske Alcatel Alsthom. Begrunnelsen for aksjesalget er å skaffe seg sterkere ammunisjon mot Hilton Hotels fiendtlige oppkjøpsplaner.

Øystein Kvistad
1. apr. 1997 - 14:38

Det var i midten av februar i år ITT startet salget av Alcatel-aksjer i en desperat kamp mot å bli kjøpt opp av Hilton Hotels. ITT solgte da tre millioner aksjer i Alcatel Alsthom for å unngå å bli slukt av Hilton, som har lagt inn et bud på 6,5 milliarder dollar for å sikre seg konkurrenten.

ITT har så langt avvist tilbudet, blant annet gjennom februar-salget av Alcatel-aksjer, som ITT fikk 301 millioner dollar for.

Nå selger ITT ut sine resterende 4,5 millioner aksjer i Alcatel, eller omtrent 2,8 prosent av selskapets kapital, til en foreløpig ukjent investor. Salget skal ha innbragt ITT 530 millioner dollar, skriver Wall Street Journal tirsdag. Det synes i så fall å være en god handel for ITT, ettersom markedsverdien for de samme aksjene bare for halvannen måned siden ble oppgitt til omlag 450 millioner dollar.

ITTs nære forhold til Alcatel skriver seg tilbake til 1992 da Alcatel skaffet seg 30 prosent av aksjene i en joint venture-avtale de to selskapene imellom. Det førte til at det ble laget ni millioner Alcatel-aksjer som ITT lovte å sitte på fram til 3. juli 1997. ITT solgte imidlertid 2,1 millioner av disse aksjene allerede i fjor. Nå er det langvarige og nære samarbeidet mellom Alcatel og ITT historie.

Ifølge WSJ Interactive vil ITT kunne reise tre milliarder dollar ved å selge ut eiendeler som ligger utenom selskapets

kjernevirksomhet.Analytikere med god kjennskap til ITT, spår at enhver virksomhet som ikke naturlig hører hjemme under ITTs Sheraton-hoteller eller Ceasars World-kasinoene, ligger mest lagelig til for salg.

Hilton Hotels har budt 55 dollar per aksje for ITT. Etter at New York-børsen fikk meldingen om at ITT vil kjempe med det de har, deriblant haugevis med aksjer i Alcatel, falt Hilton-aksjen med 25 cents til 24,25 dollar. ITT-aksjen er noe mer stabil, men har også gått noe ned den siste tiden - ved børsens stengetid mandag lå den på 58,875 dollar. Det er imidlertid godt over Hilton-budet på 55 dollar per aksje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.