HotJava Views for Windows

E-post-applikasjonen fronter JavaSofts lansering av HotJava Views for Windows.

E-post-applikasjonen fronter JavaSofts lansering av HotJava Views for Windows.

HotJava Views er opprinnelig programvare beregnet for NCer som kjører Java OS, og består av programmer for e-post, adresselister, kalender og webaksess. All programvare er installert på servere og brukeren kaller applikasjonene fra et grafisk miljø på NCen. Med den nye versjonen HotJava Views 1.1 vil programmene ikke bare være et produkt for NC maskiner. Nå vil applikasjonene også passe Windows-baserte maskiner og NetPCer, melder JavaSoft.

Java Development Kit (JDK) 1.1, et verktøy for javaprogrammering i Windows, skal brukes for å gjøre det mulig å kjøre HotJava Views over på Windows. Programmene vil foreløpig ikke støtte Microsofts JDK for Windows, men dette kan bli mulig senere, ifølge JavaSoft.

Versjon 1.1 tilbyr allerede et grafiskt brukergrensesnitt for JavaSofts Java PC, som i det store og hele konverterer et desktopsystem til NC, men Javas plattformuavhengighet gjør HotJava Views også ideell som e-postsystem i andre miljøer: - Applikasjonen kan løse integrasjonsproblemet på forskjellige plattformer og med forskjellige arbeidsoppgaver, sier JavaSoft.

- Dersom brukerne får en e-post-klient som kjører på hvilken som helst plattform, ville det være ensbetydende med suksess, sier Carole Amos, produktsjef for Java-appliksjoner i JavaSoft. - Det er en så enkel ting å få gjort, men det blir aldri gjort, legger Amos til.

JavaSoft er ikke alene om å love plattformuavhengighet. Mer etablerte selskaper på e-post-system-markedet lager allerede versjoner av e-post-klienter som er omskrevet i Java for Windows-maskiner og javabaserte applikasjoner. Lotus planlegger å slippe både Lotus Mail i javautgave og Kona applets denne sommeren.

På tross av alle fordelene, har mottagelsen av Java e-post-systemet så langt vært lunken i markedet, ifølge analytikere som følger produktet.
"Vi befinner oss fortsatt i en periode hvor vi venter og ser, sier IDC-analytiker Mark Levitt. Jeg synes fremdeles disse applikasjonene er avgrenset til NCer, sier han.

HotJava Views vil gå ut i beta testing senere i sommer og skal etter planen være tilgjengelig utpå høsten.

Til toppen