Hotmail-brukere savner adresselister og lagret e-post

En av Microsofts 2.000 servere har vært (og er muligens fortsatt) nede, og opptil 35.000 Hotmail-brukere kan ha mistet tilgang til e-postkonto, adressebøker og lagrede meldinger.

En av Microsofts 2.000 servere har vært (og er muligens fortsatt) nede, og opptil 35.000 Hotmail-brukere kan ha mistet tilgang til e-postkonto, adressebøker og lagrede meldinger.

Noen av Microsofts Hotmail-brukere, som ikke har fått lest e-posten sin siden forrige uke, fikk en lite hyggelig overraskelse da tilgangen til e-postkontoen endelig ble åpnet igjen.

Selv om brukernes nye meldinger var intakte, hadde både personlige mapper, adressebøker og lagrede e-postmeldinger blitt borte.

Ifølge CNET News.com fikk minst én Hotmail-bruker som klagde på feilen en relativt lite hjelpsom beskjed fra Microsoft: " Vi har gjort vårt beste for å finne igjen alle forsvunne meldinger i din e-postkonto. Vi foreslår at du lagrer en back-up kopi av meldingene dine i et Word-dokument. "

Flere brukere mener dette er latterlig; først ikke få tilgang til e-postkontoen, og siden få alle meldinger og adresser slettet. En Microsoft-talsmann sier selskapet jobber på spreng for å fikse problemene og finne igjen tapte meldinger og adressebøker.

Microsoft nekter, på tross av gjentatte forespørsler, å oppgi flere detaljer rundt Hotmail-problemene. De vil heller ikke fortelle nøyaktig hvor mange brukere som er rammet, når problemene oppsto, eller når de regner med at alt er i orden igjen.
Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge opplyser til digi.no at selskapet kun har hatt trøbbel med én server. Dette er en såkalt "front-end server" som brukerne logger seg på. Seierstad understreker også at ikke noe er gått tapt, hverken dokumenter eller adressebøker, og at dette materialet ligger lagret på en "back-end server". Materialet er foreløpig utilgjengelig for de Hotmail-brukerne som er rammet av problemene.


Microsoft har 70 millioner Hotmail-brukere på verdensbasis fordelt på 2.000 front-end servere. Det er én av disse 2.000 som er nede. Seierstad har ikke fått bekreftet om serveren er oppe igjen, men selskapet understreker at det er veldig få brukere som er rammet.

Veldig få betyr rundt 35.000, dersom fordelingen av brukere på de ulike serverne er relativt jevn.

Seierstad sier også at Microsoft Norge ikke har mottatt noen klager fra norske Hotmail-brukere som har mistet tilgangen til e-postkontoen sin.

Til toppen