BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hotmail-hullet tettet

Microsoft hevder nå å ha tettet sikkerhetshullet som hele mandag har gjort det mulig for alle å lese Hotmail-kunders elektroniske postgang.

Øystein Kvistad
30. aug. 1999 - 18:34

Hvem som helst kunne i dag lese all e-post til enhver bruker av e-posttjenesten Hotmail. Et skript som florerer på Internett har gjort det mulig å lese posten til brukerne uten at passordet måtte oppgis (se egen sak).

Ved halv syv-tiden mandag kveld ble omsider sikkerhetshullet tettet, påstår Microsoft, som ikke gadd å sperre tjenesten mens de rettet på feilen.

Ifølge Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge ble skriptet oppdaget mandag morgen på et svenskspråklig nettsted. Microsoft har siden klokken ti i dag morges arbeidet med å få tettet hullet, og etter åtte-ni timers arbeid lyktes de.

Hotmail er et gratis web-basert e-postsystem med cirka 50 millioner brukere over hele verden. En Hotmail-adresse er enkel å skaffe og brukeren kan lese sin e-post fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilknytning og nettleser. For å få tilgang til en e-post må man kjenne til det personlig valgte brukernavnet og det personlig valgte passordet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.