Hotmail når norsk milepæl

For åtte år siden ble den første norske Hotmail-kontoen registrert. Nå er antallet sjusiffret.

For åtte år siden ble den første norske Hotmail-kontoen registrert. Nå er antallet sjusiffret.

Drøyt åtte år etter at den første norske Hotmail-kontoen ble registrert, har antallet norske brukere passert én million.

- Måten vi kommuniserer på har endret seg radikalt de siste årene, og både e-post og meldingstjenester er nå en naturlig del av hverdagen til svært mange av oss. Hver fjerde nordmann bruker nå MSN Hotmail eller MSN Messenger eller begge deler, sier daglig leder Benedikte Løvdal i MSN Norge, i en pressemelding.

Ifølge MSN Norge, ble den aller første Hotmail-adressen registrert i Norge 7. august 1996 - omtrent en måneds tid etter at tjenesten ble lansert i USA. Åtte år og fire måneder senere ble Hotmail-adresse nummer én million registrert i Norge.

- Vi er glade og stolte over at så mange mennesker benytter seg av e-posttjenesten vår. Vi jobber hele tiden med å utvikle kommunikasjonstjenester som både er nyttige og morsomme for folk å bruke, sier Løvdal.

Fire av fem Hotmail-brukere har fremdeles sin opprinnelige Hotmail-konto og ID. Samtidig har mer enn fire av fem har byttet mobiltelefon, og mer enn halvparten har byttet bil. Det viser en undersøkelse gjennomført av MSN i 13 ulike land, hvor nesten 23.000 Hotmail-brukere ble spurt.

- Det er veldig positivt å se at våre brukere beholder Hotmail-kontoen sin. Hotmail vil fortsatt være et av MSNs kjerneprodukter, og vi jobber kontinuerlig med å utvikle tjenesten videre, sier Løvdal.

    Les også:

En fjerdedel av de som hadde byttet Hotmail-adresse gjorde det fordi navnet ikke lenger var passende, eller fordi behovet hadde endret seg. "hotlips97@hotmail.com" kan være en morsom adresse når man er student, men trolig ikke like passende når man søker jobb.

MSN Hotmail har den senere tiden blitt tettere integrert med blant annet meldingstjenesten MSN Messenger og MSN Spaces, en tjeneste under betatesting hvor brukere kan opprette personlige sider og blogger. I tillegg har Hotmail-brukerne nylig fått tilgang til kalender som kan deles med andre, samt en funksjon for å sende bilder.

Opprinnelig var HoTMail drevet av et selvstendig selskap samme navn. Tjenesten ble kjøpt av Microsoft helt i slutten av 1997. Da hadde tjenesten til samme 9,5 millioner brukere.

Til toppen