Hovedinvestor truer SCO med søksmål

SCO nekter å tilbakebetale BayStar. Det går mot rettssak mellom SCO og selskapets viktigste investor.

SCO nekter å tilbakebetale BayStar. Det går mot rettssak mellom SCO og selskapets viktigste investor.

I oktober i fjor skjenket ventureselskapet BayStar, angivelig etter påvirkning fra Microsoft, 20 millioner dollar til SCO Group. Investeringen er hovedårsaken til at SCO fortsatt har 11 millioner dollar i kontanter til å fortsette sitt milliardsøksmål mot IBM for påstått utlevering av opphavsrettsbeskyttet kode til Linux.

I forrige uke ble det kjent at BayStar har krevd de 20 millionene tilbakebetalt, uten at det ble oppgitt noen grunn.

    Les også:

I løpet av helga er det kommet fram flere detaljer, blant annet at BayStar ga SCO et alternativ: Enten må det gjennomføres betydelige endringer i SCOs daglige ledelse – les: toppsjef Darl McBride må erstattes – eller hele investeringen må tilbakebetales.

BayStar er ifølge Computer Business Review ikke uenig i rettssaken. Tvert om: Investeringsselskapet mener at rettighetene til Unix er selskapets eneste aktivum, og at det bør konsentrere seg om å føre søksmålet på en mer profesjonell måte enn tilfellet har vært hittil. BayStar mener også at SCO bør kutte ut all videre egen satsing på Unix og relatert programvare.

SCO har kontant avvist begge alternativene til BayStar. Sitatene fra erklæringen – den er ennå ikke lagt på SCOs nettsted – virker like overdrevne og pompøse som de siste måneders medieuttalelser mot IBM og Linux. SCO har blant annet påstått at Linux innholder «millioner av kodelinjer» som er urettmessig kopiert fra Unix, og at Linux og åpen kildekode truer USAs nasjonale sikkerhet. Det er antakelig nettopp slike uttalelser som har utløst harme hos BayStar.

BayStar har sagt at de vurderer «alle nødvendige og mulige» alternativer i sin strid med SCO. Slik stemningen er nå, risikerer SCO åpenbart å saksøkes av sin egen hovedinvestor.

Mens SCO rakner, styrkes fronten mot selskapet. IBM har kunngjort noen av sine vitner i forsvaret av åpen kildekodefellesskapet. På listen er Oracle, en aktør som hittil har latt være å kommentere SCOs Linux-angrep.

Til toppen