Hovedkort med innebygd "helseprosessor"

Abit tilbyr nå et hovedkort som skal gjøre det enklere å oppretthold sunn og stabil drift av PC-en. En egen prosessor er satt på saken.

Abit tilbyr nå et hovedkort som skal gjøre det enklere å oppretthold sunn og stabil drift av PC-en. En egen prosessor er satt på saken.

Abit lanserte tidligere denne måneden hovedkortet AI7, det første utstyrt med mikroprosessoren µGuru. Hovedkortet, som er basert på 865PE-brikkesettet fra Intel, er beregnet for Intels Pentium 4 og Celeron-prosessorer. Det skal komme på markedet i begynnelsen av oktober. Hovedkortet er godt utstyrt, men det er først og fremst Abit µGuru-prosessoren som gjør det spesielt.

Abit µGuru har fire ulike hovedfunksjoner, maskinvareovervåking, administrasjon av overklokking, BIOS-oppdatering og assistanse ved feilsøking. Alt for å hjelpe brukeren med å holde PC-en stabil og operasjonsdyktig.

Overvåkingsfunksjonen holder øye med spenninger, viftehastighet, overklokkingsinnstillinger og temperaturer. Prosessoren kan skru av systemet hvis prosessoren henger, i tillegg skal den kunne varsle brukerne hvis en PC ikke fungerer skikkelig.

Overklokkingsfunksjonaliteten er ifølge PCWorld.com en Windows-basert programvare som lar brukerne overklokke systemene uten å måtte starte maskinen på nytt. Den skal også kunne gjennomføre en automatisk gjenoppretting hvis overklokkingen feiler. Dette skjer ved at PC-en startes opp med de samme innstillingene for klokkehastighet som forrige gang det gikk bra. Brikken lar brukerne lagre tre ulike overklokkingsprofiler tilpasset ulik bruk av PC-en.

BIOS-oppdateringsfunksjonen, Smart BIOS Flash, er et Windows-basert verktøy for nedlasting og installasjon av BIOS-oppdateringer. Oppdateringene skal kunne installeres uten at innstillinger for overklokking eller overvåking går tapt.

Den fjerde funksjonen til µGuru kalles Black Box-egenskapen, som lar brukerne samle inn data om forholdene i systemet ved en maskinvarefeil eller når PC-en ikke kjører på en stabil måte. Funksjonen skal gjøre det enklere for brukerne å få hjelp fra Abit eller andre maskinvareprodusenter ved at systeminformasjonen sendes til selskapene via e-post.

Til toppen