Høy rente lokker kundene

Mange kunder lar seg lokke av høy rente, og E*Trade Bank har opplevd en eksplosiv vekst etter at de tilbød kundene økt innskuddsrente.

Den amerikanske nettmegleren E-Trade melder om rekordtilstrømning av penger til deres internettbank, E*Trade Bank.

I løpet av siste fiskalkvartal førte dette til en pengetilstrømning på nesten ni milliarder kroner, noe som er en vekst på nesten 40 prosent sammenlignet med kvartalet tidligere. Ved utgangen av året hadde banken en innskuddsmengde på litt over 50 milliarder kroner. Mesteparten av tilførselen kommer fra midler som tidligere var plassert hos nettmegleren.

Det er over ett år siden at E*Trade kjøpte internettbanken Telebank for å "sikre seg" i tilfelle nedgang i antall transaksjoner og følgelig lavere inntekter. Banken skal sikre inntekter i perioder med lav aktivitet på børsen, ifølge Wall Street Journal. Analytikere som avisen har vært i kontakt med, mener at den høye innskuddsrenten er noe av årsaken til pengetilstrømningen.

Kundene som har penger på depotkonto hos nettmegleren, kan flytte over penger til banken for å få høyere rente på innskuddene.

Det ser med andre ord ut til at det er flere investorer som har søkt tilflukt i banken etter nedturen på Nasdaq.
SkandiaBanken har også opplevd en sterk vekst etter at de kom på nett i april 2000. Totalt har banken nesten 60.000 kunder med mer enn 2,4 milliarder kroner i innskudd.

Til toppen