Høy risiko for Telenors konkurrenter

Det er ikke lett å være konkurrent til Telenor på det norske telemarkedet. Risikoen ved å satse i Norge anses som svært høy.

Det er ikke lett å være konkurrent til Telenor på det norske telemarkedet. Risikoen ved å satse i Norge anses som svært høy.

I en rapport fra Cura Consulting, som omtales i Dagens Næringsliv mandag, heter det at risikoen for nye aktører i det norske markedet er svært høy.

- Selskapene undervurderer risikoen og overvurderer markedspotensialet, sier seniorrådgiver Terje Dønvold, til avisen.

Blant de selskapene som har fått merke konkurransen mot Telenor er Tele2 og Enitel. Sistnevnte selskap er nå konkurs, men begge har arbeidet lenge med å skaffe seg tilgang til Telenors kobbernett for å selge telefonitjenester til sine kunder. Enitel opplevde i første kvartal ett kundefrafall på 42 prosent i privatmarkedet.

På mobilmarkdet har det bare vært en annen mobiloperatør; NetCom. Selskapet fikk konsesjon for GSM 900-telefoni i 1991, og tjener nå penger som det den eneste av Telenors konkurrenter av en viss størrelse.

På bedriftsmarkedet har konkurransen vært hardere og aktørene mange flere. Dagens Næringsliv skriver at finansiering utenfra har berget aktørene GTS og Netnet AS fra konkurs. GTS er refinansiert og har endret navn til Ventelo, etter å ha levert et driftsunderskudd på over 96 millioner kroner av en omsetning på 188 millioner i fjor. Netnet ble nylig solgt til nyopprettede Netnet Holding, av den tidligere eieren World Access som også er konkurstruet.

Til toppen