Høy sigarføring i nettbutikk er ulovlig

CoShopper tilbyr sigarer i sin Internett-butikk til spottpriser. Det synes ikke Tobakksskaderådet noe særlig om.

CoShopper tilbyr sigarer i sin Internett-butikk til spottpriser. Det synes ikke Tobakksskaderådet noe særlig om.

Den ferske Internettbutikken CoShopper selger en rekke typer varer over Internett, men har nå kjørt på et skjær i det dårlige kartlagte farvannet rundt juss og Internett. En av varene selskapet tilbyr med store rabatter er en eske med 25 Cohiba Esplendidos-sigarer.

Sigarene regnes som noen av de ypperste du kan få tak i og koster hos butikken Sol Sigarer på Drammensveien 7.300 kroner. CoShopper tilbyr esken for mellom 4400 og 3900 kroner - ut i fra hvor mange som slår til. Nettsiden med tilbudet viser et stort bildet av esken og en kort omtale som beskriver smak.
Les også:

Dette bryter med norsk lov, sier Liv Urdal, direktør i Tobakksskaderådet.

- Det er ikke lov å selge tobakk på tilbud og det er heller ikke lovlig å reklamere for tobakk. Det er klart at skillet mellom reklame og informasjon er mindre klar, men foreløpig mener vi at en tekstliste er informasjon, mens bilde og produktomtale er reklame.

Urdal vil nå sende et brev til CoShopper der hun ber dem fjerne tilbudet. Foreløpig har ikke Tobakksskaderådet mulighet til å dele ut bøter, men dette vil de trolig snart få. Det utredes også nærmere retningslinjer for hva myndighetene kaller informasjon og hva som er reklame, men Urdal tror dagens tolkning blir stående.

- At vårt tilbud på Internett er ulovlig virker helt tåpelig når det er lov å selge tobakk. Vi informerer, dette er ikke reklame, mener Lars Grini, daglig leder i CoShopper. Vi skal selvfølgelig rette oss etter kravet fra Tobakksskaderådet, men vi ønsker å selge sigaretter, så vi ønsker et møte med rådet.

Til toppen