Høyblokk gjort om til dataspill-skjerm

Verdens største Tetris-spill slipper sine frustrerende elektroniske brikker ned tolv etasjer i en amerikansk høyblokk...

Verdens største Tetris-spill slipper sine frustrerende elektroniske brikker ned tolv etasjer i en amerikansk høyblokk...

En studentgruppe ved Brown University i USA har gjort et av universitetets biblioteker om til en enorm dataspill-skjerm ved å installere over 10.000 julelys i vinduene, skriver BBC News.

Studentene har også benyttet elleve kundespesifiserte kretskort, et stort nettverk, og en PC som kjører Linux.

Og resultatet?

Et Tetris-spill som kan spilles av tilskuerne, og samtidig sees av folk i mils omkrets.

Den teknologi-fikserte studentgruppen, som kaller seg Tech House, er stolte over å ha frembragt verdens største Tetris-spill. Prosjektet, som krevde fem måneders planlegging, bygging og installering, skal være operativt til 21. april.

Studentene i Tech House har til og med leid inn et band som akkompagnerer spillerne med live Tetris-musikk.

En av initiativtakerne, Keith Dreibelbis, sier til BBC News at alle som har spilt mye Tetris vil se for seg Tetris-brikker når de ser en høy bygning med kvadratiske vinduer.

Han sier også at det er tre måter å betrakte "kunstverket" på. Man kan enten se filosofisk på det (et vitenskapsbibliotek gjort om til et dataspill som en hilsen til alle spill-avhengige), man kan se teknisk på det (en utfordring rent programvare- og maskinvaremessig), eller man kan se på det med geek-briller (som et hack..).

Det nederlandske universitetet i Delft gjorde det samme i 1995, da et gigantisk Tetris-spill lyste opp 15 etasjer.

Til toppen