Høyer: - Et riktig strategisk grep av TV 2

- TV 2 gjør et riktig og fornuftig strategisk grep dersom selskapet overtar Nettavisen, mener professor Rolf Høyer ved Senter for Medieøkonomi, Handelshøyskolen BI.

- TV 2 gjør et riktig og fornuftig strategisk grep dersom selskapet overtar Nettavisen, mener professor Rolf Høyer ved Senter for Medieøkonomi, Handelshøyskolen BI.

- Et stort, betydelig og framgangsrikt TV-selskap må etter hvert også ha ganske omfattende operasjoner på nettet. NRK og TV 2 har begge anstrengt seg for å få dette til uten helt å ha lyktes, sier Høyer til NTB.

Han mener de store TV-kanalene på sikt må bygge ut egen nettredaksjon og integrere selve TV kanalene med operasjoner på nettet.

- Det er et strategisk grep en moderne TV kanal må gjøre, sier Høyer.

Han tror ikke TV 2s hovedmotiv for et eventuelt kjøp av Nettavisen, vil være skattemotivert.

Enkelte kommentatorer har pekt på at et såkalt framførbart underskudd i Nettavisen kan ha stor skattemessig verdi, men Høyer tror altså ikke dette er TV 2s hovedmotiv for et eventuelt kjøp.

- Motivet er framfor alt strategisk for å utvikle nettsatsingen, sier han

Med et oppkjøp av Nettavisen vil TV 2 også få kjøpt inn kompetanse hos personalet pluss en viss markedsposisjon

- På toppen kommer selvfølgelig at de får kjøpet en nettavis med et stort akkumulert underskudd som gjør at de kan velte en del av eget overskudd over på dette og dermed gjøre et billig kjøp.

Høyer sier han tror synergigevinstene først og fremst vil ligge i gjenbruk av stoff i flere kanaler. Dessuten kan TV-kanalen tilby featurestoff så vel som underholdnings- og nyhetsstoff via internett.

- Det vil være veldig framtidsrettet og i tiden. Strategisk helt etter læreboken, sier Høyer.

Hvorfor ikke andre medier er kommet TV 2 i forkjøpet, tror han skyldes kombinasjonen av pris og dårlige tider for flere medier.

- Mange medier sliter økonomisk på grunn av dramatisk fall i annonseinntekter., men TV 2 sliter ikke, påpeker Høyer, som ikke vet om oppkjøpet også vil styrke TV 2s muligheter til reklameinntekter.

Nettavisens ansvarlig redaktør Odd Harald Hauge orienterte tirsdag de ansatte om at TV 2 kan bli avisens nye eier i løpet av uka.

- Vi ble fortalt at det går mot en løsning hvor TV 2 kjøper Nettavisen, og at en avtale kan bli signert denne uka, sier klubbleder Anders Rikter i Nettavisen til NTB.

TV 2 bekrefter overfor NTB at de har hatt flere runder med Nettavisens eiere de siste tre- fire månedene med sikte på kjøp av avisen.

- Men TV2 har ikke har kjøpt Nettavisen, slik enkelte medier skriver onsdag, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til NTB.

Han sier partene er enige om ikke å kommentere saken og ønsker derfor ikke å svare på noen spørsmål rundt forhandlingene.

Nettavisens ansvarlig redaktør Odd Harald Hauge var onsdag formiddag utilgjengelig på telefon. Salgsdirektør Søren Eriksen har ingen kommentar, men presiserer overfor NTB at det ikke foreligger noen avtale.

De siste årene har Nettavisen ikke vært noen økonomisk suksess for eierne. Avisen eies i dag av Lycos Europe. De har i lang tid lett etter en ny eier. Både Schibsted, VG, Norsk Aller og Møller-eide Katalysator skal ha vurdert kjøp av Nettavisen før TV 2.

Les også:

Til toppen