Høyere ADSL-fart for Telenors privatkunder

Telenor lover nå de private ADSL-kundene en solid økning i nedlastingshastigheten.

Telenor lover nå de private ADSL-kundene en solid økning i nedlastingshastigheten.

Telenor annonserte i dag at selskapet umiddelbart skal begynne arbeidet med å sette opp både opp- og nedlastingshastigheten til selskapets privatkunder. Arbeidet skal være avsluttet innen 15. mars neste år.

Nyheten kommer ikke overrakende. Telenor annonserte i forrige uke lignende hastighetsøkning for selskapets bedriftskunder, og selskapet har tidligere varslet selskapets videresalgspartere om disse planene.

I en pressemelding skriver selskapet at denne prosessen vil kreve arbeid både i aksessnettet nært der kunden bor og i det sentrale nettet der de økende trafikkmengdene skal håndteres. Selskapet beklager at det vil ta litt tid før alle kundene får de nye hastighetene, og informerer om at det for noen kunder vil det ikke være teknisk mulig å øke hastigheten maksimalt. Dette gjelder de som allerede har en hastighet som er på grensen av hva linjen hjem til abonnenten kan håndtere. Kunder som ikke kan få maksimal hastighetsøkning vil få beskjed om dette.

    Les også:

- Vi skal til enhver tid tilpasse oss våre kunders forbruksmønster. Samtidig som flere og flere etterspør høyere hastigheter på bredbånd, ser vi også at enkelte har ventet på et prisgunstigere tilbud før de kaster seg på bredbåndsbølgen. Gjennom introduksjonen av Mini-abonnementet samt økte hastigheter på dagens ADSL-produkter, føler jeg at vi imøtekommer det kundebehovet som er i markedet, sier Knut Haakon Nilsen, leder for Internett i Telenor, i pressemeldingen.

Telenor innfører nå altså et nytt ADSL-produkt som kalles Online ADSL Mini. Dette skal ha en nedlastingshastighet på 700 kbit/s, en opplastingshastighet på 160 kbit/s og koste 299 kroner i måneden.

Selskapet har også satt ned prisen på det dyreste abonnementet, Ekstra, med 50 kroner i måneden. Tabellen nedenfor viser alle de endringene som vil bli gjort.

Navn Ny hastighet (kbit/s) Gammel hastighet (kbit/s) Førpris Ny pris
Mini 700/160 - - 299
Basis 1500/300 1000/200 349 349
Pluss 3000/350 2000/200 419 419
Ekstra 6000/500 4000/400 549 499
Til toppen