Høyere omsetning og børsoppgang

En gradvis høyere omsetning følger en fortsatt positiv utvikling i aksjemarkedet. IT-indeksen har nå steget syv dager på rad.

Resultatfremleggelsene i forrige uke bidro til å redusere noe av usikkerheten knyttet til IT-aksjer notert ved Oslo Børs. Samtidig ser det ut til at det meste av salgspresset er løfte vekk fra aksjer som Merkantildata, som var kraftig presset i flere uker.

Sammen med rentenedsettelsen i USA torsdag har dette medført at IT-aksjene under ett har steget i verdi syv handledager i strekk.

Både ASK og Evercom Network stiger fremdeles på godtatte resultater, mens Tandberg falt noe tilbake mandag.

Kursraset i ContextVision fortsatt mandag, med ytterligere 13 prosent nedgang. Det kursfallet er bare overgått av Opticom som mandag falt med hele 22,7 prosent grunnet usikkerhet knyttet til hvorfor selskapet ikke fornyer sine kontrakter med Lucent og AMP.

Merkantildata og NetCom stiger trolig også på et generelt mindre nervøst marked, men oppgangen her var mandag relativt moderat med 0,9 og 0,5 prosent. De to selskapene legger frem resultater henholdsvis 29. oktober og 6. november.

Norman Data så en solid oppgang på hele 7, 7 prosent mandag, etter at kursen har utviklet seg dårlig i lengre tid. Uten ny informasjon fra selskapet har markedet kun meldinger fra konkurrentene å holde seg til.

En kikk på utviklingen i selskaper som Symantec, Networks Associates og Secure Computing vidner om en konsolidering i bransjen og en økende produktbredde. Begge deler er åpenbare trusler for Norman, som risikerer og bli både for smal og for liten. Arbeidet med å sikre seg OEM-kontrakter hvor Norman får solgt sin kode videre til andre aktører er stadig viktigere for selskapets fremtid.

Tirsdag kommer resultater fra IT-giganter som Microsoft og IBM, sammen med resultatet til Tandberg-konkurrenten Polycom. Disse resultatene vil trolig har betydning også for det norske markedet.

Til toppen