JUSS OG SAMFUNN

Høyesterett skal prøve nettspill

Godtar å behandle Bjarte Baaslands stevning av Centrebet.

Centrebit er flink til å friste, men kanskje ikke så flink til å avvise deg når du er spillavhengig. Høyesterett har sagt ja til å behandle Bjarte Baaslands stevning mot selskapet.
Centrebit er flink til å friste, men kanskje ikke så flink til å avvise deg når du er spillavhengig. Høyesterett har sagt ja til å behandle Bjarte Baaslands stevning mot selskapet.
24. juni 2010 - 16:11

Oslo (NTB-Peter Tálos): Bjarte Baaslands stevning av spillselskapet Centrebet skal prøves for Høyesterett.

Bjarte Baasland har gått til sak mot Centrebet fordi han mener selskapet har et ansvar for at han greide å spille bort 60 millioner kroner på nettspill.

Høyesteretts ankeutvalg avgjorde torsdag at Baaslands krav mot spillselskapet er av så stor interesse at det bør få full prøving av landets øverste domstol.

Tidligere nektet
Saken er tidligere nektet fremmet av både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett. I tilsvaret sier Centrebet at saken bør avvises ettersom selskapet er australsk og at en eventuell rettssak bør bli holdt der. Videre mener de at Baasland pådro seg milliontapet mens han var bosatt i Tyskland og Tsjekkia og at det derfor blir feil at en rettssak går i Norge.

Bjarte Baaslands prosessfullmektig, advokat Hege Birkeland Ersdal, skriver til Høyesterett at Baasland har hatt norsk kundeprofil, betalt i norske kroner og at han har forholdt seg til norske kundebehandlere. Det argumenteres videre med at det økonomiske tapet er inntruffet i Norge ettersom Baasland lånte alle beløpene fra norske långivere.

Dømt til fengsel
Foreldrene Bodil Baasland og tidligere biskop Ernst Baasland ble høsten 2008 slått personlig konkurs som følge av store låneopptak for å hjelpe sønnen med det de trodde var investeringer i utlandet.

Påtalemyndigheten tok i mai ut tiltale mot Bodil Baasland for grov bedrageri av 5,5 millioner kroner.

Bjarte Baasland ble i oktober i fjor dømt til fire års fengsel for grovt bedrageri på til sammen 26,6 millioner kroner. Saken ble anket, og selve straffeutmålingen skal vurderes på nytt i lagmannsretten. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.