KORTNYTT

Høyoppløselig TV på luften 1. januar

Den europeiske HDTV-kanalen Euro1080 starter sendingene over satellitt første nyttårsdag.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. des. 2003 - 12:31

Euro1080 er den første europeiske TV-kanalen som vil sende med med HDTV-kvalitet. Slike sendinger er allerede relativt utbredt i Japan, Sør-Korea, Australia og USA. Kanalen skal ifølge ComOn.dk sende fire timer om dagen og det første programmet vil være nyttårskonserten fra Wien den 1. januar.

Siden utbredelsen av HDTV-apparater er liten i de europeiske hjem, satser kanalen på å selge abonnenter til offentlige steder hvor mange mennesker ferdes, blant annet barer, flyplasser og hoteller. Mange av sendingene, blant annet EM i fotball, OL og Melodi Grand Prix, egner seg godt for storskjerm i lokaler med mange seere. Primært vil sendingene primært bestå av sport, musikk, ulike show og kulturelle begivenheter.

I tillegg til hovedkanalen, vil Euro1080 også tilby en Event-kanal spesielt tilpasset "kinoer" med elektronisk projeksjon og 5.1 surroundlyd.

HDTV-formatet Euro1080 har valgt er kjent som 1080i og har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler med linjesprang og en frekvens på 50 hertz, men sendingene kan også vises på apparater med oppløsning på 720 x 576 piksler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.