Høyre og Venstre krever svar i Telenor-sak

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete bør trekke seg fordi hun kritiserer Telenor-salget, mener Høyres nestleder Per Kristian Foss.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) bør gå av dersom hun fortsetter å uttrykke mistillit til Telenor-styret, mener Høyres nestleder Per-Kristian Foss.

Bakgrunnen for uttalelsen fra Foss er at Navarsete har sagt at hun støtter en avgjørelse om å kaste styreleder i Telenor etter at selskapet torsdag vedtok å selge sitt satellittselskap TTS til utlandet.

- Dette er et meget klart overtramp av en statsråd som er ansvarlig for regulering av telemarkedet. Da kan hun ikke tilfeldig synse om hva ett av selskapene på dette markedet gjør. Navarsete må vurdere sin stilling som statsråd dersom hun ikke klarer å skille sine ulike roller som nestleder i Senterpartiet og som samferdselsminister, sier Foss til NRK.

- Dette er svært alvorlig, siden Samferdselsdepartementet ved ministeren er ankeinstans for saker på teleområdet. Med dette utspillet bryter hun med sin rolle som objektiv ankebehandler, uttaler Borghild Tenden fra Venstre.

- Samferdselsministeren setter rammevilkårene for telesektoren i Norge. Når Navarsete så sterkt har tatt avstand fra ett selskap, er det grunnlag for å sette spørsmålstegn ved hennes habilitet i forhold til å behandle aktørene på området rettferdig, påpeker Tenden.

Borghild Tenden og Leif Helge Kongshaug (V) har nå rettet et skriftlig spørsmål og bedt om samferdselsministerens vurdering av egen habilitet i forhold til å behandle ankesaker på teleområdet.

Det var på et spørsmål i NRKs program Politisk kvarter fredag morgen at Navarsete ga uttrykk for at hun vil støtte næringsminister Dag Terje Andersen dersom han går inn for å kaste styreleder Torleif Enger.

Enger sier til NRK at han har ett godt og profesjonelt forhold til staten som er største eier i Telenor.

Til toppen