KORTNYTT

Høyre vil åpne Telenors nett

16. nov. 2007 - 08:45

Høyre jobber med et forslag som vil tvinge Telenor og andre netteiere til å åpne sine nett for alle innholdsleverandører på like vilkår.

Nå kaster Høyres mediepolitiske talsmann Olemic Thommessen inn et konkret forslag til regulering av medieaktører som både er aktive på innholdssiden og samtidig eier nettene som innholdet transporteres over. Målet er å hindre netteieren i å opptre som en grådig portvakt til nettet overfor leverandører som vil bringe innhold og tjenester ut til forbrukerne.

- Prisen bør fastsettes av en uavhengig nemnd omtrent som i strømmarkedet, sier Olemic Thommessen til Dagens Næringsliv.

EU ønsker å skjerpe konkurransen i telemarkedet ved å splitte telegiganter i én nettdel og en tjenestetilbyderdel, men Høyre ønsker seg en annen modell.

- Vi tenker mer som vi gjør når vi får elektrisk strøm. Der ligger det et nett i bunnen som i prinsippet må være tilgjengelig for alle innholdsleverandører. Vi kan legge til rette for dette gjennom lovgiving, der vi forbyr netteierne å legge inn sperrer i forhold til hva som sluses gjennom av konkurrerende produkter, sier Thommessen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.