Høyreklikk på Office-dokumentet, lag en PDF-kopi

Torsdag slipper Adobe Systems Norge nyhetene rundt det man hevder er "årets viktigste program". Her er hva Adobe vil fortelle:

Da digi.no i mars omtalte Adobes regnskap for første kvartal, kunne avisen også avsløre at selskapet hadde planer om å lage et forenklet Acrobat-verktøy, kalt Acrobat Elements, som lar ikke-skolerte brukere konvertere vanlige kontordokumenter til PDF-formatet.

Nå kommer bekreftelsen på at Adobe Systems tar mål av seg å gjøre sin elektroniske publiseringsprogramvare Acrobat til et standard forretningsverktøy for ulike grupper kontorarbeidere. Programvareleverandøren vil lansere tre nye versjoner av Acrobat, samt en oppgradert versjon av gratisprogrammet Acrobat Reader som benyttes til å lese PDF-dokumenter.

Acrobat Elements vil integreres med flere mye brukte programpakker, inklusive Microsofts Office, slik at de fleste dokumenter kan konverteres automatisk til PDF-format simpelthen ved å høyreklikke på dem.

I tillegg til Acrobat Elements kommer Acrobat 6.0 Standard som skal erstatte dagens versjon av Acrobat, samt Acrobat 6.0 Professional, en ny programpakke for avanserte brukere som for eksempel benytter Autodesks tekniske tegneprogram AutoCAD eller Microsofts skjemategner Visio.

Målet med Adobes produktsegmentering er naturligvis å utvide bruken av selskapets PDF-format og gjøre det til selve Standarden - med stor s - for dokumentdeling via e-post og Internett. Mange er godt kjent med PDF-formatet, men da fortrinnsvis som leser, langt færre benytter selv anledningen til å lage PDF-dokumenter, noe Adobe nå vil rette på.

Acrobat 6.0 vil også få innbakt nye sikkerhetsfunksjoner for digitale signaturer og kryptering av dokumenter, noe som Adobe håper skal få flere banker og andre virksomheter og organisasjoner til å ta i bruk Acrobat til å sende sensitive dokumenter i elektronisk form.

Ifølge News.com vil den nye Acrobat-pakken også støtte XML-funksjoner, slik at PDF-dokumenter kan brukes i interaktive skjemaer som kan utveksle data med bedrifters databaser. Som et ledd i dette arbeidet har Adobe også startet et bredt samarbeid med SAP og andre leverandører av store ERP-/bedriftssystemer.

Alle de nye Acrobat-produktene skal etter planen lanseres kommersielt i midten av mai.

digi.no kommer tilbake med mer om vårens produktlanseringer fra Adobe etter torsdagens pressekonferanse i Oslo.

Til toppen