Høyskolene flyttes over til Netcom

Uninett tror de sparer tusen kroner per mobilbruker per år ved å velge trafikkavtale med Netcom.

Netcom og Uninett har inngått trafikkavtale på mobiltelefoni.

– Vi er storfornøyde med å ha sikret oss det vi mener er landets beste mobiltelefoniavtale, sier økonomileder Lars Skogan i Uninett, i en pressemelding.

Uninett har sammen med universitetene vurdert tilbud fra sju ulike mobilaktører, og landet til slutt på Netcom.

– Netcom kom veldig gunstig ut prismessig, samtidig som de også kunne levere en høy administrativ og teknisk kvalitet. I tillegg kunne de tilby gratis tellerskritt på samtaler mellom alle mobilabonnementer som tilknyttes avtalen, noe som vil spare institusjonene våre for mange millioner kroner, forteller Skogan.

Rundt 5100 medarbeidere ved institusjonene får mobiltelefonen sin dekket av arbeidsgiver. Skogan anslår at institusjonene totalt vil spare i overkant av fem millioner kroner årlig på den nye avtalen, tilsvarende rundt en tusenlapp per bruker. I tillegg kommer indirekte besparelser som følge av at ytterligere opp til 25 000 ansatte bytter abonnement. Også familiemedlemmer av de ansatte får tilbud om å tegne gunstige abonnementsavtaler.

Også Svenn Olav Storløs i Netcom er svært fornøyd med at avtalen nå er i boks.

– Vi har ønsket oss Uninett som kunde i ti år, og alle i organisasjonen gleder seg over dette, sier han.

Uninett har de siste ukene også kunngjort rammeavtaler for nettverksutstyr, PC-er og servere med et antall kjente leverandører.

    Les også:

Til toppen