Høyt profilert voksenopplæring

Tirsdag denne uken ble Norges sterkest profilerte grunnkurs i Internett avsluttet. Konkurransedirektør Einar Hope kan sannsynligvis betrakte seg som "bestått". Moro var det nå lell, og sikkert nyttig ôg.

Tirsdag denne uken ble Norges sterkest profilerte grunnkurs i Internett avsluttet. Konkurransedirektør Einar Hope kan sannsynligvis betrakte seg som "bestått". Moro var det nå lell, og sikkert nyttig ôg.

digis redaksjon offentliggjør etter massiv dugnadsinntasting den komplette besvarelsen etter det vel seks måneder lange grunnkurset Hope & co nå har gjennomført. Som voksenopplæring betraktet har vel fedrelandet knapt sett maken noen gang. Tenk å boltre seg med fri tilgang til alle de deilige små hemmelighetene i Schibsted og Telenor, og som rosinen i pølsa få ingen ringere enn viseadministrerende direktør Birger Magnus i Schibsted og administrerende direktør Peter Pay i Telenor Plus som fulltidsengasjerte instruktører de siste to ukene, alt mens store deler av pressen kontinuerlig følger med.

Resultatet av prosessen ble som kjent langt mindre dramatisk enn 50.000 internett-abonnenter og to-tre grådig sultne aksesskonkurrenter hadde fryktet og/eller håpet. Men nå som voksenopplæringen er gjennomført, er det kanskje grunn til å forvente at tilsynet får øynene opp for de virkelige konkurransevridende elementene i telemarkedet, som en følge av norske politikeres aversjon mot å slippe markedskreftene løs allerede før 1 januar 1998.

Fra voksenopplæringsfronten registrerer vi forøvrig at forslaget om å sende Trygve Hegnar på kurs ikke nødvendigvis falt i god jord hos mannen selv. For bruk av en faksimile av lederartikkelen til Hegnar som foreslår fuglekvidder på Fornebu istedet for informasjonsteknologi, har digi nå mottatt en faktura fra Finansavisen, stor kr 10.000. Pluss moms. Hegnars brev er den korteste, men samtidig den desidert mest megetsigende av alle tilbakemeldingene som har kommet inn som en følge av undertegnedes beskjedne meningsytring om IT Fornebu.

(Faksimile Finansavisen)

Historien sier også litt om hvorfor jeg er fattig og Hegnar er rik. Faksimilen vi her gjengir fra Finansavisen kommer muligens til å koste oss 10.000 kroner til, men nå vet jeg i alle fall verdien av et oppslag i digi.

Siden Finansavisen fremdeles har en betydelig større leserkrets enn digi, kan vel de 20.000 denne historien kan komme til å koste oss totalt, kompenseres av en motfaktura for bruk av faksimilen fra digi som du skimter på faksimilen fra Finansavisen.

Og skulle ikke det være nok, må vi vel begynne å regne på verdien av artikkelen Hegnars Kapital Data rappet fra oss nesten i sin helhet for en tid tilbake. "Nesten", fordi de, i anstendighetens navn, ikke tok med seg vår journalists byline. Den hadde de byttet med en av sine egne.

I voksenopplæringens ånd kan vi også notere oss den aldri hvilende Arne Joramo, som til tross for mange slag i livets harde skole åpenbart ikke lærer. Vår daglige lille glede, Dagens Telecom, har i skrivende stund vært av nett i mer enn to døgn, åpenbart fordi man skal ha et antall artikler over fra en database til en annen. Dette gjøres i en grundig forberedt operasjon, beregnet å finne sted mellom kl 14 sist mandag og en gang på tirsdag (vi har ikke fått med oss om det var tirsdag denne uken eller tirsdag neste uke, men heller vel stadig mer mot at det er det siste alternativet som gjelder). Det ryktes at den nitide operasjonen tar sikte på å redusere antall hits fra dagens nivå et sted mellom 400.000 og syv-og-tyve-komma-noen millioner, til et mer folkelig, og muligens endog kalkulerbart, nivå. Fra informert hold ryktes det også at Joramo selv den siste tiden ved flere anledninger skal ha blitt overhørt mumlende på det amerikanske uttrykket: "I've been framed"....

Nei, nå tør jeg ikke mer. Nå tar jeg langhelg og rømmer byen noen dager. Har du noe du ville ha sagt, enten det skulle være som respons på ukens "Rett fra Levra", eller noe helt annet, så send en mail til digi@kanal1.no. Ha en god helg ;-)

Til toppen