JUSS OG SAMFUNN

Høyt utdannede trøndere leser romaner på do

Mens trøndere mener toalettet er et fint sted å lese bøker, vil vestlendinger helst lese dikt i en lenestol. Dette kommer frem av en undersøkelse foretatt av den svenske nettbokhandelen Bokus.com.

Therese Werenskiold
3. apr. 2000 - 16:25

Den svenske nettbokhandelen Bokus.com har foretatt en landsomfattende undersøkelse i forbindelse med sin satsing i Norge, og blant annet funnet ut at høyt utdannede trøndere leser flest romaner på do.

Bokus, som ble lansert i Norge i august i fjor, ville gjerne vite litt om de norske lesevanene.

- Resultatene av undersøkelsen viser at nettbokhandelen har satset riktig når det gjelder nordmenns lesevaner, sier markedssjef for norske bokus, Stina Hammarberg.

- Vi har funnet den rette blandingen av skjønnlitteratur og fagbøker.

Undersøkelsen avslørte også at fire av fem nordmenn leser faglitteratur, at folk i Nord-Norge leser minst fagbøker, og at over halvparten av innbyggerne på Vestlandet vil lese dikt i en lenestol.

Omlag halvparten av de spurte i undersøkelsen sier at de leser høyt for barna, partneren, venner eller andre. I Oslo er det kun 20 prosent som leser høyt for barna sine, mot nærmere 40 prosent av de spurte fra Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Syv prosent av alle spurte trøndere oppgir toalettet som et fint sted å lese, mens landsgjennomsnittet (for den som måtte finne dette interessant) er på kun fire prosent.

I mars ble 50 prosent av Bokus.com kjøpt opp av det tyske mediekonsernet Bertelsmann Online. Oppkjøpet er nå inne for godkjenning i EU.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.