BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høyteknologiske burgere

Teknologiske nyvinninger skal få flere til å kjøpe Whopper-burgere. Man skal blant annet kunne spille dataspill og spise burgere samtidig...

Therese Werenskiold
29. apr. 1999 - 14:33

En prototype på en ny Burger King-restaurant er nettopp åpnet i Nevada. Restauranten er malt koboltblå, og ved restaurantens "drive-through" kan man avgi sin bestilling via en videoskjerm. Inne i restauranten er det datastyrte ovner og interaktive spill, melder Jyllands-Posten.

Hvis den nye restauranten blir slår an, håper Burger King å kunne snappe en bit av McDonalds' markedsandel. Administrerende direktør i Burger King, Dennis Malamatinas, sier til AP at dette er den største forandringen i burgerkjedens historie, og at den inntreffer på et tidspunkt hvor det allerede går svært bra.

Burger King, som er den nest største hamburgerkjeden i verden, har planer om å lage et "Virtual Fun Center" med interaktive dataspill. Det skal blant annet være mulighet for videomøter, slik at en kunde på en Burger King-restaurant kan kommunisere med en kunde på en annen Burger King med liknende utstyr.

Malamatinas venter at endringene skal gjøre Burger King til USAs største burgerkjede. McDonalds sin markedsandel utgjør nesten 43 prosent, opplyser rådgivningsfirmaet Technomic i Chicago.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.