HP anbefaler Linux-klynger med norske Scali

Hewlett-Packard anbefaler programvare fra norske Scali til å implementere og drifte høyytelses klynger under Linux.

Hewlett-Packard anbefaler programvare fra norske Scali til å implementere og drifte høyytelses klynger under Linux.

Hewlett-Packard har vedtatt å legge ved og anbefale to programvarepakker fra norske Scali til kunder som kjøper deres Linux-superklynger, offisielt kjent som High Performance LC Cluster Series. Markedsdirektør Katharina Salbu sier til digi.no at hun ikke offentlig vil tallfeste hvor mye hun mener kontrakten er verdt. I en pressemelding siteres administrerende direktør Bjørn Skare dit hen at Scali med denne avtalen har "nå tilgang til halvparten av alle Linux-baserte servere som totalt sett går ut i markedet."

    Les også:

De to programvarepakkene det dreier seg om, er Scali Manage for drift og implementasjon, og MPI Connect for sammenkoplingen. Scali Manage er tidligere anbefalt av HPs konkurrent Dell.

HPs superklynger kopler sammen 16, 32, 64 eller 128 noder, hver bestående av en Intel-basert ProLiant server. Kunden spesifiserer maskinene, også drifts- og sammenkoplingsprogramvare, og får dem levert ferdig konfigurert og testet. Fordelen ved Scali Manage framfor alternativene skal være at man sprer svært mye tid i implementeringsfasen. Forskningsorganisasjonen Frauenhofer IFAM i Bremen har latt seg sitere på at de gjorde unna installasjonen på fire timer mot forventet opp mot fem dager.

– Det finnes alternative driftsløsninger, og det finnes også åpen kildekode-alternativer til Scali MPI, og det er opp til kunden å velge, sier Salbu. – Den som velger Scali får samkjørte, sertifiserte og supporterte verktøy, i motsetning til dem vil velger åpen kildekode.

Skare mener at Scali Manage og Scali MPI nå er i ferd med å befeste seg som de facto standarder for høyytelses Linux-klynger. Scalis kunder er tradisjonelt forskningsorganisasjoner i utlandet. Han håper avtalen med HP vil gjøre Scali-baserte Linux-klynger tiltrekkende for store selskaper, også i Norge.

Til toppen