HP annonserer første DVD+RW-stasjon

Til høsten kommer Hewlett-Packard med det som angivelig er verdens første gjenskrivbare DVD-stasjon som støtter DVD+RW-teknologien.

Til høsten kommer Hewlett-Packard med det som angivelig er verdens første gjenskrivbare DVD-stasjon som støtter DVD+RW-teknologien.

DVD+RW-brenneren HP DVD Writer 3100i
DVD+RW-brenneren HP DVD Writer 3100i.

HP DVD Writer 3100i er ifølge Hewlett-Packard verdens første DVD-stasjon basert på DVD+RW-formatet. DVD+RW har flere fordeler framfor det konkurrende DVD-RAM-formatet, men den fordelen at DVD+RW kan avspilles i så godt som alle vanlige DVD-avspillere er svært viktig.

I tillegg er prisen for mediet lavere fordi konstruksjonen er enklere. En DVD+RW-plate koster ifølge HP omtrent 30 dollar og rommer 3 GB med data.

DVD Writer 3100i kan i tillegg til å skrive til og lese fra DVD+RW, lese DVD-ROM, DVD film, CD-RW, CD-R, CD-ROM og CD-lydplater. Stasjonen har en lese- og skrivehastighet til DVD+RW-medier på opptil 1,25 X eller 1,7 MB/s. Dette tilsvarer en skrivehastighet for CD-RW på 11X. Enheten er intern og er utstyrt med SCSI-grensesnitt.

Med stasjonen vil Adaptecs Direct DVD-programvare være vedlagt. Denne gjør at brukeren kan lagre filer direkte til DVD+RW-platen fra ethvert Windows-program.

HP vil starte begrenset produksjon av DVD Writer 3100i i løpet av juni, men den kommer ikke i vanlig salg før på senhøsten. Forventet utsalgspris i USA er 699 dollar.

Ifølge IDC ble det i 1998 solgt 6,1 millioner DVD-avspillere. Tallet for 1999 ventes å stige til 19,2 millioner enheter.

Til toppen