HP avviser rykte om salg av pc-divisjon

Uro på Taiwan-børsen etter melding om at OEM-produsenter kunne miste viktig kunde.

HP avviser rykte om salg av pc-divisjon

Uro på Taiwan-børsen etter melding om at OEM-produsenter kunne miste viktig kunde.

En taiwansk avis, Commercial Times, meldte i går at HP kunne være i ferd med å selge sin virksomhet innen bærbare pc-er. Etter noen timer ble ryktet avsannet av HP i en uttalelse der meldingen ble stemplet som «uansvarlig journalistikk».

I HPs uttalelse heter det at HP driver verdens største pc-forretning, og at pc-er utgjør kjernen i selskapets strategi.

Oppslaget i Commercial Times ble sitert av Reuters, som også redegjorde for et kursfall hos tre taiwanske OEM-produsenter med HP som viktig kunde: Quanta, Inventec og Hon Hai.

Ryktet gikk blant annet ut på at HP skulle diskutert salg av virksomheten innen bærbare pc-er til både Samsung, Lenovo og Hon Hai.

I slutten av februar kunngjorde HP sitt regnskap for kvartalet fram til 31. januar. Tallene viste 12 prosent lavere omsetning av pc-er til forbrukermarkedet enn i samme kvartal året før. Forbrukermarkedet står for rundt halvparten av HPs pc-omsetning, og pc-er står for rundt 20 prosent av HPs samlede omsetning.

HP-sjef Leo Apotheker uttalte at tilbakegangen innen forbruker-pc-er er et markedsfenomen, ikke et HP-fenomen. Apotheker skal holde en konferanse for investorer 14. mars.

Til toppen