RESULTATERFINANS

HP avviser stort oppkjøp

Mange mener HP-sjef Carly Fiorina burde kjøpe et stort konsulentselskap, men hun rister på hodet.

10. des. 2003 - 13:08

HP-sjef Carly Fiorina har gjort seg ferdig med fusjonen med Compaq, men HP står fremdeles overfor store utfordringer. De viktigste er trusselen fra Dells direktesalg og mangelen på en stor konsulentvirksomhet - slik hovedkonkurrenten IBM har bygget opp.

Dette var hovedtemaene Fiorina møter i diskusjoner med analytikere, blant annet på en konferanse i går i New York.

For å rette på mangelen av en større konsulentdivisjon forsøkte HP i november 2000 å kjøpe PriceCoopersWaterhouse, men en prisantydning på 18 milliarder dollar ble for høyt. Ironisk nok endte nettopp IBM med å kjøpe PWC for bare 3,5 milliarder dollar i juli 2002. Da var HP opptatt med fusjonen med Compaq.

Fiorina påpekte under analytikeremøte i går at HP likevel nå er markedsleder i svært mange segmenter på maskinvaresalg og at selskapet stadig vinner store nye outsourcingsavtaler. Dette skriver Cnet.

Også på programvaresiden har selskapet styrket seg med flere små oppkjøp og Fiorina røper at selskapet arbeider med flere.

Men Fiorina brukte møte på å avkrefte ryktene om et forestående oppkjøp av et av de store konsulentselskapene eller driftsselskapene. Det har blant annet vært spekulert i et oppkjøp av IT-driftsgiganten EDS.

- Jeg er ikke i markedet for å kjøpe et stor serviceselskap. Det er overkapasitet i dette markedet og aktørene er generelt for høyt priset, sa Fiorina.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.