HP ber retten avvise Hewlett-søksmål

Hewlett-Packard har levert en begjæring om å avvise Walter Hewletts søksmål mot selskapet. Hewlett mener HP på ulovlig vis sikret seg aksjonær-stemmer for å trumfe gjennom oppkjøpet av Compaq.

Ifølge Wall Street Journal leverte HP inn sin begjæring i Delaware Chancery Court mandag, der selskapet anfører at Walter Hewletts beskyldninger er helt grunnløse. HP mener den offisielle opptellingen av stemmene som nå pågår, må få fortsette slik at man får presentert "et skikkelig resultat".

I begjæringen skriver selskapet at "saksøkers ønske om å blokkere fusjonen ikke er grunnlag godt nok til å kullkaste avstemningen".

En talsmann for HP-arving og fusjonsmotstander Walter Hewlett sier at "begjæringen var ventet" og la til at "vi står fast på søksmålet".

Gjennom søksmålet ønsker Hewlett å få kjent avstemningen ved den ekstraordinære generalforsamlingen 19. mars ugyldig, noe som indikerer at han nå har innsett at han trolig har gått på et nederlag i fusjonssaken. Søksmålet har også en funksjon som tilrettelegger for et eventuelt nytt søksmål, dersom det viser seg at Hewletts bange anelser om at det går mot valgnederlag holder stikk.

Ifølge Hewlett-Packard vil Walter Hewletts søksmål neppe føre til utsettelser av den formelle gjennomføringen av Compaq-oppkjøpet, noe som etter planen skal skje senere denne måneden eller i løpet av mai.

Til toppen