HP ble advart om ulovlige avlytting

HP-sjef Mark Hurd kunne ha stoppet avlyttings-skandalen, hadde han hørt på sine egne folk.

19. sep. 2006 - 08:26

Avlyttingsskandalen i HP, nå verdens største IT-selskap, blir stadig mer omfattende og flau for HPs ledelse.

Skandalen var et faktum da det ble avslørt at private etterforskere ansatt av HPs styreformann Patricia Dunn for avsløre lekkasjer fra styret, ulovlig skaffet seg telefon-logger til hele ledelsen i HP, to ansatte i HP og ni journalister.

Tidligere tilfeller har vist at det er ganske enkelt å jukse til seg telefon-logger i USA ved å utgi seg for å være eieren av nummeret og si du vil se om din telefon har vært misbrukt.

Skandalen har allerede kostet Dunn jobben og HP-sjef Mark Hurd og resten av ledelsen er nå under politi-etterforskning, både av FBI og delstaten California.

Nå viser det seg at HP trolig kunne ha unngått skandalen eller begrenset den sterkt hvis selskapet hadde klart å høre på sine egne eksperter.

For en tidligere FBI-agent som jobber i HPs sikkerhetsavdeling, advarte i hvert fall sjefen i hans avdeling om at å skaffe seg telefon-loggene var ulovlig.

Det er ikke klart om leder for HPs sikkerhetsavdeling sendte varslet HPs toppledelse om de mulige problemene. Om HP-ledelsen viste eller ikke viste hva som skjedde er det sentrale temaet i Californias etterforskning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.