DIGI.NO

HP bygger inn mottaker i TVen

HP satser hardere på stueprodukter med planer om å bygge TV med innebygde WLAN-mottakere.

12. sep. 2005 - 13:35

Flere av de store IT-selskapene har giret opp på digitalt underholdning og stue-markedet etterhvert som stadig mer media selges og lagres digitalt. Et av de som har satset tungt er HP og nå girer HP opp enda et hakk.

Det trengs, for mange aktører slåss om å selge boksen som skal hente ned, lagre og spille av digitalt innhold. En ny generasjon spillmaskiner vil sammen med TV-dekodere med harddisk gi PCen hardere konkurranse.

HPs avduker nå sin nye plan. Selskapet viste fredag frem en prototype på to store LCD-skjermer som har en innebygd såkalt mediamottaker. Disse boksene lagrer ikke innhold selv, men lar brukere hente ned innhold som ligger på PCen i husstanden.

Overføringen skjer over WLAN med 802.11g-standarden og med et grensesnitt på skjermen som lar brukeren bla og velge i musikk, bilder og video. I dag selges slike bokser separat og må kobles til TVen, men nå vil altså HP bygge slike mottaker inn i selve TV-skjermen for å forenkle oppsett, skriver Cnet.

Men HPs mål er ikke bare avspilling. Fordi TVen dermed blir koblet til et trådløst nett, kunne den med et videokamera ha fungert som videotelefon eller en trådløs lagringsenhet.

HP planlegger en lang rekke produkter som skal vises på Consumer Electronics Show in i january til neste år, men TVen med innebygget mediamottaker kommer ikke i salg før til neste sommer, skriver Cnet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.