BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP: CD-RW-drev som 650 MB diskett

Hewlett-Packard har laget et CD-RW-drev (RW står for "rewriteable") der overskrivbare optiske disker på 650 MB skal kunne brukes og skrives over like ofte som om de var disketter, heter det i produktinformasjon fra selskapet.

Eirik Rossen
16. sep. 1997 - 15:01

HP SureStore CD-Writer-Plus nytter i prinsippet samme lagringsmetodikk som disker og harddisker når drevet lastes med en CD-RW-skive. Filer fordeles over ledige sektorer, og en sektor kan overskrives minst 1000 ganger.

HPs "tilfeldige" lagringsmetodikk står i kontrast til den sekvensielle teknologien som har vært brukt hittil, der bare spesifiserte sektorsekvenser kan overskrives. Med HPs metode kan du slette og skrive over filer selv om de er fysisk lagret på midten av skiven. Skivene kan altså behandles på nøyaktig samme måte som en diskett eller en disk.

Drevet er utviklet i samarbeid med Philips. Det tar også CD-R (R står for "recordable") skiver, som kan gjøre "opptak" av data, men der sektorer ikke kan overskrives, og kan lese vanlige CD-ROM og CD audio. Hastigheten er opptil 6X.

Drevet kommer i to varianter. Den interne modellen, priset til 610 dollar i USA, har et IDE-grensesnitt. Den eksterne koples til parallellporten og koster 499 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.