HP/Compaq-fallskjermer til 500 millioner kroner

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina har drømt om å kjøpe Compaq i to år og alt holdt på å ryke, men store fallskjermer ordnet enighet.

Hewlett-Packard har helt siden 1999 vurdert forskjellige muligheter for å kjøpe Compaq. Det avslører et 120 siders langt dokument til selskapets generalforsamling. På grunn av stadig sterkere konkurranse, gjennomførte HP en strategiprosess som endte opp i forslag til oppkjøp. Compaq var en mulighet. Men det var ikke før i juni i år at HP-sjef Carly Fiorina ringte til Compaq-sjef Michael D. Capellas for å spørre om Compaq vil lisensiere HPs Unix-versjon. Etter å ha tenkt seg om i noen dager, ringte Capellas tilbake og spurte om man ikke kunne diskutere et bredere samarbeid.

Siden har det gått raskt og en rekke aktører, blant annet konsulentselskapet McKinsey har vært med i fusjonsarbeidet.

For Capellas var under et stadig sterkere press. Compaq sliter fremdeles etter rotet og fusjonsproblemene som oppkjøpet av Tandem og Digital skapte.

5. august holdt forhandlingene mellom datagigantene å bryte sammen på grunn av ikke spesifiserte "betingelser" partene stilte til hverandre. Dette skal ha vært svært personlige faktorer - de to selskapene ble enige om fallskjerm-pakker for overflødige toppledere som totalt vil utgjøre 491 millioner kroner, skriver HP i sitt dokument.

Fiorina og Capellas vil begge øke lønnen sin dersom fusjonen blir gjennomført.

Les mer om: