HP/Compaq-fusjon mot stupet

Med et salg ser det svært mørkt ut for både den største fusjonen i databransjens historie, Hewlett-Packards oppkjøp av Compaq, og HP-sjef Carly Fiorina selv.

Med et salg ser det svært mørkt ut for både den største fusjonen i databransjens historie, Hewlett-Packards oppkjøp av Compaq, og HP-sjef Carly Fiorina selv.

Det begynner å se mørkt ut for en av de største fusjonene i databransjens historie. Hewlett-Packard Company ville med oppkjøpet av Compaq Computer Corporation rivalisert IBM i størrelse og endret store deler av landskapet i bransjen, men sjansene for at fusjonen gjennomføres er med et slag sterkt redusert.

Fusjonsverdien er på hele 25,6 milliarder dollar. Det er arvingene til de to gründerne, David Packard og William R. Hewlett, som nå alle sier nei. Williams sønn Walter var tidlig ute med sitt nei, men på fredag offentliggjorde The David and Lucile Packard Foundation, som er HPs største eier, at selskapet vil stemme nei på generalforsamlingen. Til sammen kontrollerer de negative slektningene til gründerne 18 prosent av aksjene i selskapet.


Amerikanske analytikere mener derfor det ser meget svart ut for HP-sjef Carly Fiorina og hennes planer. For det sender et svært tungt signal når de to største eierne av selskapet sier nei. HP-sjef Carly Fiorina har lagt all sin prestisje bak oppkjøpet, og ryker planene vil hun også trolig følge med.

Slaget er ikke helt tapt, men Fiorina må nå bruke all sin tid på kampen mot nei-siden og har ikke råd til å tape noen flere slag. Analytikere påpeker at kampen om fusjonen vil distrahere ledelsen på det verst tenkelige tidspunkt når bransjen sliter tungt.

Aksjemarkedet har åpenbart klare meninger om hva en avlyst fusjon vil bety: HPs aksjer steg nesten 7 prosent da Packard-arvingenes nei ble kjent.

Til toppen