HP dumper bærbar PC i 48 timer

For å lokke inn kunder, dumper nå HP prisen på en av sine bærbare maskiner med flere tusenlapper. Tilbudet varer i 48 timer.

Det er dårlige tider i IT-bransjen, noe som gjør det hyggelig å være kunde. For når du skal lokkes, må leverandørene av mange produkter kutte dypt i prisene.

Alle produkter er presset på pris, men fra tid til annen dukker det opp spesielt hyggelige tilbud. Særlig HP har vært aktiv i det siste. Selskapet selger for tiden en ytelsesmessig svært bra bærbar PC gjennom blant annet Elkjøp-kjeden til 7990 kroner.

Nå lanseres selskapet igjen en prisbombe. Selskapet har redusert prisen på en rask og funksjonsrik maskin, Compaq Evo N1020v, fra 13.262 kroner til 7990 kroner uten moms. I en bransje som selger svært like produkter og sliter med små marginer er priskutt på 5272 kroner oppsiktsvekkende.

Maskinen får terningkast fem en gjennomgang og test DinSide.no, en søsterpublikasjon av digi.no, har gjort.

Nå er det mange årssaker til at man bør være skeptiske til listepriser, for disse er ofte altfor høye. En sjekk på hjemmesidene til Dell viser at den nok er ganske reell. Hvis du konfigurerer en Dell Inspiron 5100 N2400GT med det HP-maskinen har, ender prislappen på 13.262 kroner uten moms. Da mangler Dell-maskinen Firewire-plugg.

HP og Dell-maskinen har en 2,4 GHz Pentium 4 prosessor, 256 MB minne, 40 GB harddisk, DVD-spiller/CD-brenner, 15-tommers skjerm, USB 2.0 og Firewire, Windows XP Pro og modem/Ethernet. Maskinen er ikke av de aller letteste og raskeste. Du kan også få maskiner med større skjerm hvis du har bedre råd.

- Vi gir dette tilbudet for å bli mer kjent som leverandør til små og mellomstore bedrifter, forteller Ingeborg Flønes, markedssjef for PC-delen, til digi.no.

Hun medgir at HP selger maskinen med et betydelig tap.

;