HP-enhet konverterer papir til PDF-filer

Hewlett-Packard lanserer denne uken Digital Sender, en nettverkstilkoblet enhet som konverterer papirdokumenter til elektroniske utgaver som er enkle å distribuere.

Digital Sender, eller HP 9100C, er ifølge ZDNet UK en nettverksbasert enhet for rask og enkel distribusjon av papirdokumenter til elektroniske adresser. Enheten er utstyrt med tastatur og LCD-skjerm slik at brukeren kan sende de innskannede dokumentene til enhver e-post-adresse ved å bruke filformatet PDF (Portable Document Format) eller ved å sende dem til enhver nettverkstilkoblet skriver eller faksmaskin. Det er også mulig å sende dokumentene i filformatet TIFF (Tagged Image File Format). En fil som inneholder en A4-side blir mellom 60 og 400 kB stor, avhengig av innholdet og fargedybden.

HP 9100C Digital SenderDigital Sender inkluderer en arkmater som rommer 50 ark. Lesekapasiteten er 15 sider per minutt ved sort/hvitt-dokumenter og 4 sider per minutt ved lesing av fargedokumenter.

Digital Sender kommer i flere utgaver, eksempler på pris er 3695 dollar for en Ethernet 10BaseT-utgave og 4190 dollar for en Token Ring-utgave.

For å administrere Digital Sender, må man ha en Windows-basert PC tilkoblet lokalnettet.

Selv om det antagelig er enklere å bruke Digital Sender enn å bruke en vanlig PC med skanner til denne jobben, spørs det om de fleste synes dette er nok til å forsvare den høye prisen.

Til toppen