HP er Birdsteps hemmelige gigant-kunde

Birdstep har fått en avtale med verdens største PC-leverandør.

HP er Birdsteps hemmelige gigant-kunde

Birdstep har gjennom årene meldt om en rekke avtaler, men ofte har resultatene uteblitt. Birdstep arbeider primært med programvare som lar PCer og avanserte mobiler bytte mellom WLAN og 3G-nett etter som hva som er tilgjengelig.

Birdstep er en høyt priset aksje det spekuleres mye i: Selskapet har lenge tapt penger og selv om salget øker, omsatte selskapet bare for 20 millioner kroner i andre kvartal og fikk et resultat på -9,6 millioner kroner. Likevel har spekulanter priset selskapet til 855 millioner kroner.

Nå melder Birdstep enda en gang at en aktører kan ende opp med å kjøpe et virkelig stort antall lisenser. Men hvem er også denne gangen hemmelig.

"Birdstep har fått en signifikant kontrakt med en av verdens største PC-produsenter". Produsenten skal legge inn programvaren til Birdstep. Årsaken er at i tillegg til WLAN, får også stadig flere bærbare PCer også innebygget 3G-modem.

Birdsteps programvare gjør at maskinen bruker lokale trådløse nett når den kan for å spare penger og 3G når brukeren er ute i felten.

Og digi.no har fått vite hvem PC-leverandøren er av en godt plassert kilde: Det er HP, verdens største PC-leverandør. HP og Dell sloss lenge om å være største, men det siste året har HP dratt fra.

Petri Markkanen, konsernsjef i Birdstep, vil ikke bekrefte at det er HP, han peker bare til børsmeldingen, men medgir likevel at "en av verdens største PC-produsenter" ikke kan være så mange.

På spørsmål fra digi.no forteller Markkanen at leverandøren ikke bare skal legge inn Birdstep-programvaren på sine maskiner og så la det være opp til kundene å betale og låse den opp.

Det er "PC-leverandøren", det vil si HP, som selv betaler for programvaren.

Det kan komme godt med: Birdstep er verdsatt til hele 855 millioner kroner, men har ikke gått med overskudd noen sinne: Selskapet har siden 2000 tapt mer enn hva man har omsatt for. digi.no har samlet sammen tallene fra årsrapportene her:

- Vi har inngått en treår-avtale der vår programvare skal legges inn på millioner av maskiner som har 3G-modem. Vi får betalt opp til et visst tak. T-mobile er den største kontrakten hittil, men dette er den største kontrakten for Birdstep, sier Markkanen til digi.no.

PC-produsenten, sier Markkanen, vil lansere de første maskinene med Birdsteps programvare til våren.