HP er Birdsteps hemmelige gigant-kunde

Birdstep har fått en avtale med verdens største PC-leverandør.

HP er Birdsteps hemmelige gigant-kunde

Birdstep har fått en avtale med verdens største PC-leverandør.

Birdstep har gjennom årene meldt om en rekke avtaler, men ofte har resultatene uteblitt. Birdstep arbeider primært med programvare som lar PCer og avanserte mobiler bytte mellom WLAN og 3G-nett etter som hva som er tilgjengelig.

Birdstep er en høyt priset aksje det spekuleres mye i: Selskapet har lenge tapt penger og selv om salget øker, omsatte selskapet bare for 20 millioner kroner i andre kvartal og fikk et resultat på -9,6 millioner kroner. Likevel har spekulanter priset selskapet til 855 millioner kroner.

Nå melder Birdstep enda en gang at en aktører kan ende opp med å kjøpe et virkelig stort antall lisenser. Men hvem er også denne gangen hemmelig.

"Birdstep har fått en signifikant kontrakt med en av verdens største PC-produsenter". Produsenten skal legge inn programvaren til Birdstep. Årsaken er at i tillegg til WLAN, får også stadig flere bærbare PCer også innebygget 3G-modem.

Birdsteps programvare gjør at maskinen bruker lokale trådløse nett når den kan for å spare penger og 3G når brukeren er ute i felten.

Og digi.no har fått vite hvem PC-leverandøren er av en godt plassert kilde: Det er HP, verdens største PC-leverandør. HP og Dell sloss lenge om å være største, men det siste året har HP dratt fra.

Petri Markkanen, konsernsjef i Birdstep, vil ikke bekrefte at det er HP, han peker bare til børsmeldingen, men medgir likevel at "en av verdens største PC-produsenter" ikke kan være så mange.

På spørsmål fra digi.no forteller Markkanen at leverandøren ikke bare skal legge inn Birdstep-programvaren på sine maskiner og så la det være opp til kundene å betale og låse den opp.

Det er "PC-leverandøren", det vil si HP, som selv betaler for programvaren.

Det kan komme godt med: Birdstep er verdsatt til hele 855 millioner kroner, men har ikke gått med overskudd noen sinne: Selskapet har siden 2000 tapt mer enn hva man har omsatt for. digi.no har samlet sammen tallene fra årsrapportene her:

- Vi har inngått en treår-avtale der vår programvare skal legges inn på millioner av maskiner som har 3G-modem. Vi får betalt opp til et visst tak. T-mobile er den største kontrakten hittil, men dette er den største kontrakten for Birdstep, sier Markkanen til digi.no.

PC-produsenten, sier Markkanen, vil lansere de første maskinene med Birdsteps programvare til våren.

Til toppen