KORTNYTT

HP får stor kontrakt fra Statoil

24. jan. 2005 - 08:58

HP har fått fornyet driftsavtalen for Statoils globale SAP-løsning. Avtalen har et potensiale på mellom 25 - 50 millioner kroner over 3 år, alt etter hvilke opsjoner som blir benyttet. Avtalen kan forlenges med inntil 2 år.

HP har vært driftsansvarlig for Statoils SAP-løsning siden BRA-prosjektet i 1997, og har nå fått fornyet tillit. Den globale SAP-løsningen håndterer mer enn 17.000 brukere fordelt på 23 land og er dermed en av verdens største SAP-systemer. Løsningen driftes fra HPs SAP-senter i Boeblingen, Tyskland, hvorfra HP forsyner Statoil med 24x7 drift, og garanterer oppetid på applikasjonsnivå.

- Vår SAP implementering har vært et langtidsprosjekt med HP. Det gode samarbeidet mellom våre ansatte og HP-teamet har resultert i en suksessfull implementering som reduserer vedlikeholdskostnader og øker effektiviteten. At vi nå har valgt HP som driftspartner videre skyldes at HP gjennom denne tilbudsrunden viste seg fortsatt å være

konkurransedyktige både med hensyn til pris og kvalitet, sier Anne B. Selvig som er ansvarlig for Drift og Infrastruktur i Statoil ASA sin IT-enhet.

Ekstrem tilgjengelighet

Statoil stiller ekstreme krav til tilgjengelighet og HP har levert mer enn det som tilfredsstiller disse kravene. De siste tre årene har databaseklusteret vært tilgjengelig 100%. For de to viktigste SAP-systemene har gjennomsnittlig tilgjengelighet vært 99,988% og 99,993%.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.