HP forplikter seg til miljøsamarbeid

HP blir medlem av WWFs klimaprogram, og forplikter seg å redusere energiforbruket.

HP blir medlem av WWFs klimaprogram, og forplikter seg å redusere energiforbruket.

HP blir medlem av naturvernorganisasjonen WWFs Climate Saver Program. Programmet er et klimasamarbeid mellom WWF og ledende virksomheter verden over for å redusere medlemsbedriftenes klimautslipp.

Menneskeskapte klimaendringer er blitt vår tids største utfordring. HP ønsker å ta sin del av ansvaret og har ved å gå inn i WWF Climate Saver -programmet forpliktet seg til å redusere energiforbruket og CO2-utslippene i sine produkter og produksjonslinjer.

– Vi har forpliktet oss til å redusere energiforbruket med 25 prosent og CO2-utslippene våre med seks millioner tonn på verdensbasis innen 2010 i forhold til nivået vi lå på i 2005. Det er ambisiøse mål, men vi skal klare det ved å integrere energibesparende teknologier og prosesser i produktporteføljen, sier salgsdirektør Britt Fidjestøl i HP Norge.

Allerede for 10 år siden utviklet HP sitt «Design for Environment (DfE)»-program, som har som mål å redusere de miljømessige konsekvensene av selskapets produkter og tjenester. HP var også et av de første globale selskapene som implementerte et omfattende miljøsystem (Environmental Management System) internt.

WWF Climate Saver Program ble lansert i 1999 og har i dag 14 store internasjonale selskap med i ordningen. Så langt har WWF fått «Climate Saver»-bedriftene med på klimakutt som tilsvarer 20 prosent av Norges samlede klimagassutslipp i 2007.

Til toppen