HP fortsetter rekrutteringsjakten

HP leverer bærbare PC-er som aldri før, og HP-sjef Eivind Roald må igjen øke staben.

HP fortsetter rekrutteringsjakten

Dell var lenge verdens største PC-leverandør, men så fikk HP skikk på sin PC-divisjon samtidig som Dell begynte å få problemer. Nå er HP størst og ifølge tall fra IDC og Bloomber drar de også fra konkurrenten Dell.

Nå trenger HP Norge enda flere folk. digi.no skrev i vinter om HPs jakt etter nye konsulenter. Med innleid hjelp fra hodejegerselskapet ElanIT, som er en del av Manpower-konsernet, ble i alt ni konsulenter ansatt i selskapet.

Men det er åpenbart ikke nok, for nå er en ny rekrutteringsrunde på gang. Hodejeger Terje Fantoft i ElanIT forteller til digi.no at det i denne omgang kan dreie seg om mellom 10 til 15 nye konsulenter.

- Så vidt jeg kjenner til, er det økende oppdragsmengde som gjør at HP nå må ha flere folk, men selvfølgelig blir HP på lik linje med resten av IT-bransjen berørt av større gjennomtrekk når etterspørselen etter hoder er så stor som i dag, framholder han.

IT-bransjen har over flere år kjempet for å få de gode IT-hodene, og markedet er nå nærmest støvsuget for arbeidskraft.

Det er spesielt dem med teknisk IT-bakgrunn kombinert med merkantil bakgrunn og forretningsforståelse som er de mest ettertraktede kandidatene.

- Vi ser at folk med god innsikt i bransjespesifikke løsninger, ofte blir foretrukket. Det er en stor etterspørsel etter kompetanse på for eksempel bank og finans, sier Fantoft.

Tidligere i vinter inviterte HP til såkalte kosekvelder med uformell drop-in hos IT-selskapet, som på den ene siden får anledning til å selge inn sin bedrift samtidig som det legges opp til kjappe intervjuer med dem som kommer.

Dette er et konsept Elan IT også nå vil prøve ut for HP i Danmark.

Ifølge Fantoft blir det i denne omgang helt tradisjonelle intervjurunder for HP i Norge.

I år forventer ElanIT å rekruttere i underkant av 1.000 IT-folk for IT-bedrifter i Norge.

Les mer om: