HP: - Fusjonen nesten ferdig

HP-sjef Carly Fiorina hevder at HP har tygget seg gjennom mesteparten av gigant-oppkjøpet av Compaq.

Bare syv måneder etter at HP endelig fikk klarsignalet, hevder Carly Fiorina at mesteparten av jobben er gjennomført. Stemmer dette, betyr det tøffere tider for IBM, Sun og andre konkurrenter.

Les også:

Fiorina fortalte i går på et analytikermøte i Santa Barbara, California, at HP ligger foran skjema når det gjelder å kutte kostnadene med 2,5 milliarder dollar i året som HP lovet. Man har også sagt opp litt over de 10.000 ansatte man sa man skulle kvitte seg med, skriver Reuters.


Men de langsiktige målene om å gjøre divisjonene som lager produkter for storkunder og konsumenter lønnsomme igjen kan bli utfordrende nok: Fiorina sa nylig at HP er pessimister og ikke tror på noen sterk vekst til neste år.

All erfaring viser dessuten at det vil ta tid før alt støvet har lagt seg. Analytikere pekte på forhånd at HP og Compaq har svært forskjellige kultur og slikt tar det tid og krefter å forene.

Det gjenstår også andre faktorer som samlokalisering, blant annet her i Norge hvor HP fremdeles er delt mellom to kontorbygg på hver sin side av Oslo.

Til toppen