– HP går for Android

Skal komme med en rekke mobile produkter.

– HP går for Android
HP vil satse på Android, ikke Windows 8, når de planlegger nettbrett og smarttelefoner, melder kilder til amerikanske teknologinettaviser. Allerede om kort tid kan et Android-basert nettbrett med NVIDIAs nye prosessor bli lanser av HPs toppsjef Meg Whitman. Bilde: ChinaFotoPress/All Over Press

IT-giganten HP vil lansere en rekke mobile enheter, smartmobiler og nettbrett, basert på Android. Det melder den amerikanske nettavisen ReadWrite.

I første rekke vil det dreie seg om et kraftig nettbrett basert på NVIDIAs nye Tegra 4-chip. Dette er en lynrask mobilprosessor som ble vist frem for første gang på CEC-messen i Las Vegas tidligere i år.

Kilder nær selskapet sier også til ReadWrite at HP vurderer å lansere sin egen smarttelefon, også den basert på Googles operativsystem Android. Også The Verge skriver at deres kilder opplyser dette.

I september i fjor gjorde hun det klart at dette er et område de skal bevege seg inn i.Nå har imidlertid HPs toppsjef, Meg Whitman, nylig signalisert at de ikke kommer til å lansere en smarttelefon i 2013.

HP vil ikke bekrefte planene om hverken et nettbrett eller smarttelefon basert på Android.

IT-giganten HP har så langt mislykkes i å holde følge med konkurrentene på smartmobil- og nettbrettmarkedet.

Fadesen rundt WebOS, operativsystemet som kom med oppkjøpet av Palm i 2010, er et godt eksempel på hvordan selskapet har bommet på den «mobile revolusjonen». Selskapet har rett og slett ikke klart å overføre sin dominerende posisjon i markedet for PCer til nettbrett- og mobilmarkedet.

Dersom HP velger å gå for Android på nettbrett og mobil så er det en stor fjær i hatten for Google, og en nedtur for Microsoft, som opplever laber interesse for Windows 8.

Ifølge kildene til ReadWrite er det sannsynlig at HP vil vise frem sitt nye nettbrett på Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona senere denne måneden. Men dette blir private visninger, ikke en allmenn lansering.

    Les også: