HP går forbi Dell og blir størst på PC igjen

Dells direktemodell er plutselig ikke selvfølgelig vinner, det beviser nå HP-sjef Mark Hurd.

Etter at IBM solgte sin PC-divisjon til kinesiske Lenovo er HP verdens største IT-selskap. De siste tre årene har de imidlertid ligget bak erkerivalen Dell i PC-markedet.

Analyseselskapet Gartner har lagt frem tall for PC-salget i årets tredje kvartal og de viser at HP for første gang på tre år har gått forbi Dell i antall leverte enheter. Det er imidlertid hårfint. Ifølge Gartner solgte HP 110 000 flere enheter enn Dell.

– I skalaen av et marked med 59 millioner enheter, er det et relativt lite hopp, men jeg tror markedstrenden for Dell og HP viser nedadgående tendenser for Dell mens HP fortsetter å ta markedsandeler, sier Charles Smulders, sjef for undersøkelser i Gartner, til CNet News.

Analyseselskapet IDC har også HP som største leverandør, men tallene deres viser et skille på bare 28 000 maskiner, noe de kaller statistisk uavgjort.

Dell har hatt sin svakeste vekst noensinne. På global basis økte enhetssalget bare med 3,6 prosent ifølge Gartner. Det resulterte i at markedsandelen sank fra 16,5 til 16,1 prosent.

HP derimot, økte sitt volumsalg med 15,4 prosent i samme periode. Dermed økte de sin globale markedsandel fra 15,1 til 16,3 prosent.

Til toppen