FORBRUKERTEKNOLOGI

HP gir etter på Linux

Asiatiske land synes presser på for alternativer til Windows og Office. Nå skal HP lansere Linux på skrivebordet.

16. mars 2004 - 09:48

Linux har hittil stort sett vært brukt på servere, for det mangler enda noe brukervennligheten for å gjøre Linux til et operativsystem for den vanlige PC-bruker.

Men dette er i vesten. Utregninger digi.no har gjort viser at Windows og Office koster flere månedslønner i land som India og Thailand. (se tidligere sak i boksen til høyre) Dette gjør nok at ulempene med Linux blir mer akseptable.

Nylig inngikk Thailland en avtale med Microsoft om pakke basert på Windows XP Home og Office XP Standard til i overkant av 250 norske kroner. Regjeringene i en rekke andre asiatiske land, blant annet Malaysia og India, har tatt ligende initiativ og/eller planlegger bruk av Linux og gratis-konkurrenten til Microsoft Office, OpenOffice.

Utviklingen understrekes nå av at HP kaster seg på. Den store PC-produsenten skal nå begynne å tilby maskiner i Asia med ferdiginnstallert Linux, skriver den japanske næringslivsavisen Nihon Keizai Shimbun.

Beslutningen har trolig sittet langt inne hos HP, for få selskaper tettere bånd til Microsoft. Men ikke minst frister nok det kinesiske markedet.

I følge den japanske avisen planlegger HP lanseringen av Linux-PCer i 12 markedet i Asia i løpet av juni. Uten Windows blir maskinene mellom 180 og 360 dollar billigere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.