HP gjør det bedre enn fryktet

Endelig lysner det for pc-salget.

HP gjør det bedre enn fryktet
HPs toppsjef ser positivt på fortsettelsen. Det er flere lyspunkter i tallene hun fremla i natt, men omsetningen fortsetter å falle, slik den har gjort i flere år. Bilde: Imaginechina/Corbis/All Over Press

Salget av pc-er har falt i nesten to år på rad, men nedgangen er i ferd med å avta, ifølge toppsjef Meg Whitman i Hewlett-Packard.

Faktisk viser regnskapet for første kvartal 2014, som ble avsluttet 31. januar og lagt fram i natt norsk tid, at HP har brutt den negative trenden.

Det ble solgt pc-er for 8,53 milliarder dollar, hvilket er opp 3,64 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

HP registrerer økt interesse blant bedrifter og offentlig sektor om å erstatte eldre datamaskiner, sier Whitman til analytikere, ifølge New York Times.

Hun trakk også frem Microsofts beslutning om å nedlegge støtten for Windows XP som årsak til at flere nå velger å oppgradere maskinparken.

– HP er i en sterkere posisjon i dag enn vi har vært på ganske lang tid. Fremdriften gjenspeiles i vekst i flere av våre forretningsområder. Vårt comeback er drevet av innovasjon, og i en tid da mange av våre konkurrenter står overfor nye utfordringer. To år inn i snuoperasjonen er arbeidet vi har nedlagt i ferd med å gi oss en spennende fremtid, sier HPs toppsjef Meg Whitman i en uttalelse.

Totalt omsatte HP for 28,2 milliarder dollar siste kvartal. Det er ned 0,72 mot fjoråret. Samtidig er det 1 milliard dollar bedre enn analytikere ventet, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Wall Street reagerte positivt på tallene og sendte aksjekursen til HP opp et drøyt prosent i utvidet handel.

Driftsresultatet er opp 16,59 prosent til 1,83 milliarder dollar. Resultatet etter skatt økte 15,7 prosent til 1,43 milliarder dollar.

Innen skrivere, der brorparten er blekk og tonere, falt omsetningen derimot med 2,2 prosent til 5,815 milliarder dollar.

Enterprise Group, et segment som omfatter servere, nettverk og lagring, øker knappe 0,65 prosent til 6,99 milliarder dollar. Det fordeler seg slik: Industristandard servere er opp 6 prosent, lagring på stedet hvil, forretningkritiske systemer ned hele 25 prosent, nettverking opp 4 og tekonologitjenester ned 4 prosent.

Alt er ikke like lyst for HP.

Enterprise Services (applikasjoner, forretningstjenester og utsetting av infrastruktur) falt hele 7,34 prosent til 5,595 milliarder dollar. Segmentet tynges av at noen kunder ikke fornyet avtaler som løper ut, sier Meg Whitman. Nå oppfordrer hun salgskorpset sitt om å bruke mer tid på å jakte nye kunder, og mindre på å bevare eksisterende kontrakter.

Segmentet programvare falt 3,68 prosent til 916 millioner dollar.

    Les også:

Les mer om: