HP har ikke vokst så kraftig siden 2000

HP har ikke vokst så kraftig siden 2000

HP omsetningen stiger kraftig og selskapet tror de vil klare å løfte omsetningen over 100 milliarder i år.

Verdens største IT-selskap fortsetter å vokse, men overskuddet ble noe redusert.

I selskapets andre regnskapsmessige kvartal steg omsetningen med 13 prosent og endte på 25,5 milliarder dollar. Overskuddet falt imidlertid med syv prosent og endte på 1,7 milliarder dollar.

HP måtte i forrige uke sende ut en oppdatert prognose om hvordan selskapets ledelse så for seg omsetningen, etter at en ansatt presterte å sende en intern epost til utenforstående.

    Les også:

Det var PC- og printer-divisjonene til HP som dro opp selskapets omsetning. Personal Systems Group, der PC-produksjonen sorterer under, leverte en omsetningsvekst på hele 24 prosent og utgjorde 139 millioner dollar. Salget av bærbare steg med hele 45 prosent, mens stasjonære PC-er bidro med en vekst på 9 prosent.

- Dette er gode tall, og det er vår sterkeste kvartalsmessige omsetningsvekst siden 2000, sa Mark Hurd, administrerende direktør i HP, på en telefonkonferanse med aksjeanalytikere, ifølge CNet News.

Han fortalte også at Microsofts lansering av Windows Vista ikke bidro til verken bedre eller svakere PC-salg. HP tror imidlertid at Vista vil kunne bidro positivt i løpet av året.

Nå tror HP at de for året totalt vil være i stand til å bryte en ny omsetningsbarriere. De signaliserer til markedet at de tror omsetningen for inneværende år vil ende et sted mellom 100,5 milliarder og 100,9 milliarder dollar.

Til toppen