BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP har plattform for nasjonale ID-er

HP tilbyr myndigheter verden over en .Net-basert plattform for nasjonale elektroniske ID-er.

30. mai 2005 - 14:24

Systemet er døpt Hewlett-Packard National Identity System, og er utviklet i samarbeid med Microsoft. Deler av systemet er allerede i drift, eller levert til, myndigheter i Italia, Israel, Polen, Slovakia og Bulgaria.

Plattformen skal gi enkel og sikker identifisering og autentisering. Den skal kunne legges til grunn for offentlige online-tjenester som forutsetter sikker autentisering. Den omfatter også verktøy for å sjekke elektroniske dokumenter ved innreise til et land, og har moduler for å inkludere nye former for biometriske data etter hvert som det blir aktuelt.

HP og Microsoft samarbeider om felles opplæringsprogrammer, og vil etablere spesialiserte sentre verden over for å demonstrere plattformen.

Plattformen omfatter en rekke Microsoft-produkter, blant dem Microsoft Server 2003 Enterprise Edition, BizTalk Server 2004, SQL Server 2000 (64-biters utgave), .Net Framework og Microsoft Services.

Partene viser til en undersøkelse fra Morgan Keegan, som anslår at det internasjonale ID-markedet har en verdi på 4,8 milliarder dollar i 2005, og at den vil mer enn dobles til 10,7 milliarder dollar i 2007.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.