HP hevder å ha bred fusjonsstøtte

De fleste av de 20 største aksjonærene støtter oss, hevder HP og Carly Fiorina, men innrømmer at utfallet er åpent. Kundene stiller seg negative til Compaq-oppkjøpet.

De fleste av de 20 største aksjonærene støtter oss, hevder HP og Carly Fiorina, men innrømmer at utfallet er åpent. Kundene stiller seg negative til Compaq-oppkjøpet.

Hewlett-Packards generalforsamling med avstemningen over oppkjøpet av Compaq nærmer seg med stormskritt - det er nå bare fire arbeidsdager igjen til den 19. mars.

Krigen mellom HPs ledelse og HP-arvingene svinger frem og tilbake mens stadig flere aksjonærer og andre interessenter bestemmer seg for hvordan de skal stemme.

Det er simpelt flertall (50 prosent), som avgjør avstemningen. I går gikk to av HPs styremedlemmer ut og sa at HP har sikret seg et ja fra de fleste av sine 20 største institusjonelle eiere. Men Phil Condit og Sam Ginn vil ikke si noe om antallet prosent av stemmene HP dermed har sikret seg, og de innrømmer at utfallet av avstemmingen fremdeles er helt åpent, skriver amerikansk presse.


Analytikere tror HP foreløpig har sikret seg 80 prosent av stemmene, mens HP-arvingene med Walter Hewlett i spissen har 20 prosent.

HP-arvingene kunne notere seg for to nye delseiere i går: Finanstjenesten Wells Fargo, som sitter på 6,6 millioner aksjer, fortalte i går at de ville stemme nei. I tillegg offentliggjorde meglerhuset Merill Lynch en undersøkelse der et betydelig flertall av HP og Compaqs kunder sier nei til en fusjon.

Walter Hewlett har tidligere lagt frem en liknende undersøkelse der kundene sier de er nervøse for at fusjonen vil avlive produkter og distrahere selskapene.

Men analytikere peker på at HP og Compaq ikke har lov til å markedsføre fusjonen og resultatene av den, noe som i utgangspunktet dømmer slike undersøkelser til å bli negative.

Til toppen