JUSS OG SAMFUNN

HP i Itanium-strid mot Oracle

I våres varslet Oracle slutt på all utvikling for Itanium. Først nå kommer et mottrekk fra HP.

9. juni 2011 - 09:08

I mars i år meldte Oracle at de kutter all utvikling av programvare for Intels Itanium-prosessor. De hadde konkludert at Itanium nærmer seg slutten og at verken Intel eller HP – den eneste store serverleverandøren som satser på Itanium – hadde signalisert noe av strategisk interesse.

Microsoft droppet støtten for Itanium i april 2010. Red Hat meldte i desember 2009 at de ikke ville satse mer på prosessoren.

HP og Intel kom med skarpe muntlige bebreidelser overfor Oracle. HP pekte på at Oracles Itanium-nekt kan oppfattes som et forsøk på å presse folk over på servere fra Sun. Så ble det tilsynelatende tyst.

I går kom et utspill fra HP: De har forfattet et formelt skriv der det heter at Oracle er juridisk forpliktet overfor både HP og anslagsvis 140.000 felles kunder å fortsette å utvikle programvare for Itanium.

Selve brevet er ikke publisert. I en erklæring fra HP refereres hovedinnholdet. Det heter videre:

– Dersom Oracle skulle fortsette å overse sine forpliktelser, og fortsetter å vise en atferd med sikte på å begrense valgfrihet og skade konkurrenter, vil vi ta i bruk alle tilgjengelig juridiske midler som måtte være nødvendig for å verne om våre kunder og de store investeringene de har gjort.

Med andre ord: En klart trussel om søksmål.

En talsperson for HPs brukergruppe Connect, som representerer 53.000 medlemmer i 60 land, understreker overfor CRN.com at brukere, særlig innen finans og store helseinstitusjoner der Itanium brukes til kritiske funksjoner, føler seg sviktet av Oracle.

Oracle har hittil ikke kommentert utspillet fra HP.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.