HP i samtaler med Google

Skal ha forhandlet om Android og Google Now som bedriftsverktøy.

HP i samtaler med Google
HPs toppsjef Meg Whitman. Bilde: Imaginechina/Corbis/All Over Press

Hewlett-Packard har det siste året vært i forhandlinger med Google om et strategisk samarbeid, melder The Information.

Muligheten for å knytte Googles talestyrte digitale assistent Google Now mot forretningsapplikasjoner og bedrifters data skal ha stått sentralt.

HP skal på et tidspunkt også ha ønsket et samarbeid med Google om en egen Android-basert Nexus-mobil, myntet spesielt på bedriftsbrukere og med avanserte krypteringsfunksjoner.

HPs tidligere satsing på egne smartmobiler og det feilslåtte oppkjøpet av Palm og operativsystemet WebOS endte som kjent i fiasko.

Ifølge tre kilder med kjennskap til forhandlingene har HP også jobbet med å utvikle en egen talestyrt digital assistent, internt kalt «Enterprise Siri», med klare referanser til Apples alternativ.

The Information skriver at HP har forhandlet også med Apple om en bedriftsrelatert versjon av Siri, men disse forhandlingene skal ha havarert da Apple valgte å inngå et strategisk samarbeid med IBM.

Nettstedet hevder at forhandlingene mellom HP og Google har pågått et helt år, tilsynelatende uten at partene har kommet til enighet om et samarbeid.

IBM er nå i ferd med å gjøre alle sine drøyt 100 forretningsapplikasjoner tilgjengelig i egne utgaver for Apples mobile operativsystem iOS (se digi.no sitt lange intervju med IBM Norge) og de skal også selge iPhone og iPad i sine kundekanaler.

At også Google kan ha interesse av et lignende strategisk samarbeid for å gjøre Android-plattformen mer attraktiv for bedrifter bør ikke komme som en overraskelse på noen.

    Les også: