HP inngår forlik med Hurd

Får beholde store deler av fallskjermen. Og jobben i Oracle.

HP inngår forlik med Hurd

Får beholde store deler av fallskjermen. Og jobben i Oracle.

Hewlett-Packard begraver stridsøksen og avslutter søksmålet mot sin tidligere toppsjef Mark Hurd, som de sparket i forrige måned.

Han gikk rett over i stillingen som nestkommanderende hos rivalen Oracle. HP gikk straks til retten for å stanse ansettelsen med henvisning til en konfidensialitetsavtale.

- Det blir umulig for Hurd å ikke avsløre HPs bedriftshemmeligheter i sin nye stilling hos Oracle, het det i søksmålet.

Oracle svarte med å kalle søksmålet for «hevngjerrig», og en illsint toppsjef Larry Ellison truet med å avslutte det mangeårige samarbeidet mellom de to selskapene.

Den alvorlige striden mellom HP og Oracle ser nå ut til å bli løst i minnelige former.

Forliket mellom partene koster Mark Hurd aksjer verdt for 14 millioner dollar, som var del av sluttvederlaget han fikk fra HP. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Foruten erstatningssummen er resten av forliket hemmelig.

Han sitter imidlertid ikke ribbet tilbake. Avtalen innebærer at Hurd sitter igjen med langt mer av fallskjermen enn han gir fra seg.

Faktisk har han allerede mottatt 12,2 millioner dollar i kontanter, samt verdipapirer verdt 30 millioner dollar fra sin tidligere arbeidsgiver, ifølge AP.

HP rykket mandag ut med en pressemelding som glatter over forholdet deres med Oracle, som har vært kjølig og preget av den siste tidens turbulente hendelser.

- Forliket bekrefter igjen HPs og Oracles samarbeid om å levere produkter og tjenester til sine mer enn 140.000 felles kunder, skriver selskapet.

Larry Ellison utaller seg i den samme pressemeldingen og er nå tydelig fornøyd med at saken har løst seg.

- Oracle og HP vil fortsette å bygge og utvide samarbeidet som allerede har vart i over 25 år, sier Ellison.

Men selskapene blir utvilsomt også knallharde konkurrenter fremover. Oracle som i årevis var et rent databaseselskap har de siste årene kjøpt opp mengder av andre programvareselskaper. Da de i fjor slukte også Sun ble Oracle for alvor et maskinvarevareselskap å regne med.

    Les også:

Til toppen